top of page

CV

opleiding

Conservatorium Alkmaar, hoofdvakken Hammond orgel en Piano lichte muziek

toetsenist

Thé Lau, The Scene, Het Goede Doel, Gruppo Sportivo, The Troupe, Legendary Albums Live, Top2000Live, Nick Bult All Star Band, Productiehuis Plezant,

Tim Welvaars-Amsterdam Connection

toetsenist (projecten)

o.a. Paul de Munnik, Sabrina Starke, Robin S., Trijntje Oosterhuis, Angela Groothuizen,

Theo Nijland, Maarten van Roozendaal, Tom Barman (DEUS), Lange Frans, Bryan B., John Hayes (Mothers Finest), Sarah Bettens, Mick Wilson (10CC), Erikah Karst,

Paul Haenen, Residentie Orkest, Holland Symfonia, Charly Luske, Shirma Rouse, Leona Philippo,  Karin Bloemen, Freek de Jonge, Mathilde Santing, Pascal Jakobsen, Jacqueline Govaert, Brownie Dutch, ...

muzikaal leider

Top2000Live, Legendary Albums Live

arrangeur

o.a. Metropole orkest, Pavadita Tango String Quartet, Top2000Live, Legendary Albums Live

docent

Conservatorium Haarlem (hoofdvak toetsen, piano, bandcoach, theorie)

columnist

Music Maker (vintage rubriek, reviews)

BIO

Na vanaf zijn 4e jaar met name "muziek" te hebben gemaakt door met stokken te slaan op pannen, tafels, door ruiten en op vriendjes, werd in huize Bast in Noord Holland een orgeltje aangeschaft toen Jan-Peter 10 jaar oud was. Hijzelf wilde daar niets van weten, maar na een half jaar stiekem pingelen wist zijn moeder hem over te halen lessen te gaan volgen bij de Beverwijkse toetsenist Ruud Jansen. Via hem kwam Jan-Peter in contact met Yamaha Electone Festivals, waar hij in binnen- en buitenland diverse prijzen won. Vanaf zijn 16e heeft hij een aantal jaren voor Yamaha gewerkt als demonstrateur van nieuwe toetsinstrumenten.

 

Ondertussen werd ook de middelbare school afgemaakt. De keuze voor een vervolgopleiding schommelde tussen geneeskunde en muziek. Uiteindelijk viel de keuze op het conservatorium in Alkmaar. Jan-Peter studeerde Hammond orgel bij Peter Rijs en Piano lichte-muziek bij Nol Sicking. Na jaren solo op de bühne te hebben gestaan, werd tijdens deze opleiding de liefde voor het spelen in bands aangewakkerd. Het resultaat is een lange lijst met namen van bands waarin hij sindsdien heeft gespeeld of nog steeds mee tourt. Regionale Noord Hollandse bands als Fresh Cream, Follow Z Car, Bloesbroers. Later ook in landelijke bekende bands/artietsen als Thé Lau, The Scene, City To City, Het Goede Doel, Gruppo Sportivo, The Troupe, Angela Groothuizen, Maarten van Roozendaal, Paul de Munnik, Sabrina Starke.

Met City To City won Jan-Peter in 2000 een Edison en heeft ruim een jaar in de hitlijsten gestaan met het nummer "The Road Ahead".

 

Bij Thé Lau was Jan-Peter vaste toetsenist sinds 2001 met als hoogtepunten de optredens in Ahoy en op Rock Werchter; de DVD "The Show" uit 2003 en de 4 optredens op 5 mei 2005, waarbij de band werd vervoerd met een cougar helicopter. En natuurlijk de Edison in 2015 voor het gehele oeuvre. 

 

Met Egon Kracht & The Troupe speelt Jan-Peter sinds 2003 materiaal van o.a. Frank Zappa. Een van de hoogtepunten was het optreden op de Zappanale in Rostock in 2006.

 

Sinds 2010 is Jan-Peter toetsenist en Muzikaal leider bij de Top2000Live band en de jaarlijks terugkerende Legendary Albums Live theatertour.

 

Vanaf 2012 tot aan het overlijden van Thé Lau in 2015 voegde Jan-Peter zich bij The Scene. Hoogtepunten met The Scene zijn er vele. Een uur lang live op televisie bij RTL4, in de buitenlucht op het Leidse Plein in Amsterdam en het optreden op Pinkpop 2014 mogen in dat rijtje niet ontbreken.

Behalve in vaste bands is Jan-Peter als sessiemuzikant te zien en horen bij allerlei artiesten en producties.  

 

Overige werkzaamheden: hoofdvakdocent toetsen aan het Conservatorium van Haarlem, columnist voor het blad Music Maker, arrangeur, componist en studiomuzikant.

JP 4 jaar

Beverwijk jeugdsentiment Hollandse Lied festival @ café Camille

5105_inline-the-scene-the-lau-pinkpop-2014

The Scene @ Pinkpop 2014

Gruppo Sportivo @ bevrijdingspop Alkmaar 5 mei 2010

TheoNijland-HetBeginVanHetEindeLife-08

Theo Nijland @ De Parade Amsterdam

Paul de Munnik persfoto

Legendary Albums Live Sabrina Starke en Eddie C.

John Hayes (Mothers Finest)

The Troupe in actie Parade

The Troupe & Maarten van Roozendaal @ De Parade Amsterdam

Schermafbeelding 2011-05-02 om 13.00.40

Sarah Bettens @ Nekka Nacht Lotto Arena Antwerpen (B)

bottom of page